Duurzaamheid

Een duurzame energie zuinige woning

BENG

De woning beschikt over het BENG (bijna energieneutraal gebouw) label. Dit betekent dat de woning in de basis al zeer energiezuinig is en duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Dit wordt bereikt door het gebruik van innovatieve technieken zoals een slim warmteterugwinningsysteem (voor o.a. douche en ventilatie), een bodemwarmtepomp, isolerend hoog rendement glas en gebruik van duurzame materialen. Hierdoor geniet je optimaal van een comfortabel en aangenaam woonklimaat.

Zonnepanelen

De woningen zijn voorzien van zonnepanelen (met uitzondering van de woning met een plat dak), waardoor de meeste woningen zelfs energieneutraal zijn. Dat is nog een stapje verder dan ‘energiezuinig’. Door middel van zonnepanelen wordt er voldoende elektriciteit opgewerkt om de gebouwgebonden installaties te kunnen laten functioneren. Uiteraard hangt dit wel van af het verbruik, het gedrag van de bewoners en is het weer van invloed op de opwekking van de zonnepanelen.

Bodemwarmtepomp

De woning is 100% gasvrij en voorzien van een duurzame bodemwarmtepomp. Dit systeem is niet alleen milieuvriendelijk, maar biedt ook een aanzienlijke verbetering van het wooncomfort. De bodemwarmtepomp haalt energie uit de bodem om de woning te verwarmen en te koelen. Kortom, de bodemwarmtepomp zorgt voor een aangenaam binnenklimaat.

Energielasten

Door de aanwezigheid van zonnepanelen (m.u.v. de woning met plat dak) en een bodemwarmtepomp hoef je niet meer te betalen voor gas en zijn de elektriciteitskosten voor de gebouwgebonden installaties minimaal. Dit betekent dat je niet alleen geld bespaart op je energierekening, maar ook een bijdrage levert aan een duurzamere toekomst. Door te kiezen voor deze woning word jij niet alleen de eigenaar van een comfortabele, moderne woning, maar maak je ook een bewuste keuze voor een duurzame levensstijl.
Nieuwbouw voordelen
Maar wist je dat er nog meer voordelen zijn? Bij aankoop van een nieuwbouwwoning betaal je geen overdrachtsbelasting. Bovendien kun je bij de meeste hypotheekverstrekkers vaak extra lenen en profiteer je van een lagere rente omdat de woning duurzaam is.
 
Naast een lagere energienota, geen gasnota en een hoger wooncomfort door o.a. vloerverwarming en koeling zijn er nog diverse andere voordelen. Je bent namelijk de eerste bewoner en kan de woning indelen/inrichten naar eigen wens.
 
Naast het feit dat alles gloednieuw is, hoef je de eerste jaren minder tijd en geld te besteden aan onderhoud. Dit betekent dat je meer tijd en geld overhoudt om leuke dingen te doen.
 
Ga hierover het gesprek aan met jouw hyoptheekadviseur voor een advies op maat.